Майже 900 перевірок дотримання карантинних вимог провели в області у жовтні
Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжує здійснювати посилений державний санітарно-епідемічний нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів. Із початку жовтня цього року Держпродспоживслужбою області здійснено майже 900 перевірок. Порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені майже у 27% випадків, інформують в службі.
За результатами цих перевірок склали 111 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направили 211 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування направили 89 інформацій, до правоохоронних органів – 28.
З початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні понад 13,8 тисяч перевірок. Порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України, виявлені у 22% випадків. Найбільше порушень реєструвалось у закладах продовольчої торгівлі (32%), громадського харчування (31 %) та на агропродовольчих ринках (20%).
Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, відсутність організації централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту та ін.
За результатами проведених перевірок склали 826 протоколів, наклали 751 адміністративне стягнення у вигляді штрафів на 215 305 грн, направили 3071 припис, пропозицію, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, керівників підприємств, установ. Також направили 1758 інформацій із відповідними пропозиціями щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.
Фахівці Держпродспоживслужби області продовжують здійснювати відповідні профілактичні заходи і вкотре нагадують черкащанам, що вакцинація на сьогодні залишається єдиним ефективним способом профілактики коронавірусної хвороби. Тож попіклуйтесь про ваше здоров’я та здоров’я ваших близьких і приходьте до пунктів вакцинації від COVID-19!
-
13:34Цифрові продукти та бізнес-акселератор для ветеранів: залучаємо кращі світові практики міжнародних партнерів
Команда Міністерства у справах ветеранів зустрілася із представниками наглядової ради міжнародного фонду у сфері оборонних технологій MITS Capital LLC, щоб обговорити та визначити напрями потенційного…
13:34 -
12:05В Україні засіяно вже понад 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
На контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур. З яких, зокрема: кукурудзи – 748,7 тис. га; ячменю –…
12:05 -
11:08Способи проходження ідентифікації для ВПО, які отримують пенсію
Пенсіонери, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року й отримують пенсію в АТ «Ощадбанк», мали пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня…
11:08 -
09:47Прозорі закупівлі: які закупівлі оголошені в районах? Дивіться на офіційних ресурсах
Громадський актив може промоніторити публічні закупівлі, оголошені на Черкащині та районах зокрема. На офіційних сайтах постійно оновлюються дані щодо оголошених торгів і закупівель органами місцевого…
09:47 -
09:14Понад 600 страв: в Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту «Cult Food» Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, розроблений на підтримку Стратегії реформи…
09:14 -
09:08Загальні бойові втрати противника станом на 19 квітня
Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:особового складу ‒ близько 457830 (+870) осіб,танків ‒ 7205 (+9) од,бойових броньованих машин ‒ 13852 (+17)…
09:08 -
09:04Олена Зеленська: Харчування дітей має бути здоровим, саме про це має бути кожен рецепт, кожна закупівля, кожна страва
https://youtu.be/IWwero8JyMo?si=UbkAFzBPqGDN-r5R Перша леді України взяла участь у презентації нового збірника рецептур для шкільних їдалень від Євгена Клопотенка. Його представила команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту CultFood…
09:04 -
09:02Звернення Президента України
https://youtu.be/datRuZTpaIw?si=MFF3vyvIcv1F9BEy Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Головне за сьогодні. Перше – селектор, ключові доповіді. Головком – щодо фронту, наших операцій і результатів. Міністр оборони –…
09:02 -
17:10Сучасний адміністратор: фахівці ЦНАПів області підвищували компетентності
Навички фахівця сучасного центру надання адміністративних послуг опановують адміністратори ЦНАПів Черкащини. Організували дводенні навчання Програма PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» у партнерстві з Черкаською…
17:10 -
16:57Синергія та співпраця: в ОВА обговорили питання взаємодії із профспілками
Переформатування роботи, оперативне реагування на виклики, створення можливостей для розвитку економіки регіону та соціальний супровід громадян. Ці та інші питання обговорили сьогодні на зустрічі представників…
16:57 -
16:52Родина для кожної дитини: в області масштабують послугу сімейного патронату
Шість громад Черкащини візьмуть участь у загальнонаціональному проекті «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Мова йде про Жашківську, Маньківську, Паланську, Селищенську, Тальнівську та Черкаську…
16:52 -
16:36Мінсоцполітики працює над Стратегією активного довголіття
В Україні близько 9 мільйонів осіб похилого віку - це кожен п’ятий мешканець міста та кожен третій мешканець села. Серед них близько трьох мільйонів людей…
16:36