Сергій Сергійчук взяв участь в обговоренні концепції територіальної оборони України (фото)

Територіальна оборона – одна із найважливіших сфер відповідальності. Яка стосується і військових, і кожного громадянина. Сьогодні  за участі голови Черкаської ОДА Сергія Сергійчука відбулася наукова конференція з керівним складом територіальної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України.

До Черкас на захід з’їхались командири бригад територіальної оборони та заступники обласних військових комісарів з ТРО із усієї України. Присутні обговорили концепцію територіальної оборони, напрацьовані пропозиції розглядатиме Президент України Володимир Зеленський.  Також під час конференції зосередили увагу на підсумках роботи, а саме на аналізі проведених навчань та зборів

– Дуже важливо, що зараз така увага приділяється формуванню підрозділів ТО, їхньому матеріально-технічному та фінансовому забезпеченню. Маємо чітко прорахувати потреби. Переконаний, що на бажання захищати державу не впливає вік чи стать. Вважаю, деякі обмеження варто змінювати і врахувати пропозиції в підготовці законопроектів. Коли мене призначили на посаду голови ОДА, ознайомився із станом підготовки підрозділів тероборони. Був неприємно вражений тим, що область не мала ні тренувальної бази, ні бази дислокації бригад та батальйону. Ці питання наразі вирішені. Працюємо над тим, щоб зробити Черкащину в цьому напрямку однією із найкращих, – відзначив Сергійчук.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський нагородив Сергія Сергійчука відзнакою “За особливу службу ІІІ ступеня”. Вручив відзнаку заступник командувача Сухопутних військ ЗС України з територіальної оборони, генерал-майор Анатолій Баргилевич.

Командувач Територіальної оборони Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України: генерал-майор Анатолій Баргилевич наголосив, що Черкаська бригада активно розвивається і нарощує свою бойову потужність, а завдяки підтримці влади – це спільне завдання стає робити набагато якісніше.

– Скажу відверто цей рік для нас був чинена складніший, адже пандемія внесла свої корективи в плани підготовки підрозділів, але навіть при цьому ми багато, що зробили. Сьогодні ми підсумовуємо проведену роботу, аналізуємо її враховуємо бойовий досвід і обговорюємо концепцію на подальший розвиток територіальної оборони України.

Командир бригади територіальної оборони Черкащини, підполковник Анатолій Стуженко розповів про діяльність тероборонців області:

 – За цей рік ми брали участь у багатьох навчаннях, особливим для нас стали навчання на Херсонщині, де ми разом із начальником штабу бригади у Бердянську управляли підрозділом і створювали показове завдання по обороні порту. Це був корисний досвід, який ми звісно врахували і при підготовці нашого підрозділу. На сьогодні наша робота побудована таким чином, аби кожен військовий нашої бригади від управління до звичайного стрільця пройшов етап навчання і вмів якісно виконувати покладені завдання. Окрім того продовжуємо активну роботу із владою та усім силовим блоком, адже територіальна оборона – це спільна справа для якісної оборони своєї території.

Стрічка новин