На Черкащині завершили освітній проєкт «П’ять кроків до здорового харчування»

У закладах освіти Черкащини завершився проєкт «П’ять кроків до здорового харчування», метою якого було підвищення обізнаності учасників про значення здорового харчування для фізичного і психічного розвитку дітей.

До участі долучилися 15 закладів загальної середньої освіти, які стали майданчиками для поширення знань і формування корисних харчових звичок серед учнів.

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб із вересня до грудня 2024 року проводили тематичні зустрічі з презентаціями для учнів 9-11 класів і педагогів закладів освіти. Під час івентів розповідали про користь здорового харчування, шкоду трансжирів, необхідність зменшення кількості споживання солі та цукру, важливість дотримання питного режиму. Загалом участь у лекціях взяли 1451 учень, 136 педагогів і представників районних відділів освіти.

За результатами проєкту активних учасників відзначили грамотами, а переможців — корисними подарунками.

Заклади-учасники проєкту отримали тематичні дерев’яні пазли «Тарілка здорового харчування» та друковану продукцію для подальшого пропагування у школах принципів раціонального харчування.

За інформацією Черкаського обласного ЦКПХ

Стрічка новин