Школа для супергероїв: у двох медзакладах області планують відкриття освітніх осередків

Можливість створення освітніх осередків для дітей у медичних закладах області опрацьовують на Черкащині. Реальні кроки реалізації задуманого обговорили заступник очільника області Олександр Шамрай під час зустрічі із в.о. директора «Школи Супергероїв» Наталією Олійник та її заступником Віктором Сальковим.

У Черкаській області планують створити такі простори у клінічному онкологічному центрі та обласній дитячій лікарні.

– На Черкащині «Школа Супергероїв» дасть можливість дошкільнятам і школярам задовольняти їхні освітні потреби, надолужити програмний матеріал, продовжувати відкривати світ без відриву від терапії у комфортних умовах, – наголосив Олександр Шамрай. 

Наразі в Україні діють уже 17 освітніх осередків «Школи Супергероїв» у 13 містах України. Освітні простори створені з урахуванням потреб дітей, які перебувають на лікуванні. Вони обладнані всім необхідним для навчання.

Школа для супергероїв: у двох медзакладах області планують відкриття освітніх осередків

Довідково:

«Школа Супергероїв» – це державна установа, яка надає освітні послуги дітям, що перебувають на лікуванні в медичних закладах. Її мета – забезпечити доступ до якісної освіти дітям, які змушені тимчасово залишати звичайні школи за станом здоров’я. Школа набула статусу державної установи у 2022 році, раніше вона функціонувала як громадська організація з 2016 року.

Наразі проєкт працює під патронатом Першої леді України Олени Зеленської та фінансується з державного бюджету.

Стрічка новин