Від туризму до медицини: цифрові проєкти Черкащини

Черкаська область здобула визнання на порталі «Цифрова громада» за динамічне впровадження цифрових ініціатив у різних сферах. Ці проєкти спрямовані на покращення життя жителів регіону, полегшення взаємодії з держпослугами та розвиток місцевої економіки.

Зокрема, йдеться про оновлений центр телемедицини в обласній лікарні, мапу сміттєзвалищ, альтернативну систему сповіщення на базі застосунку «Повітряна тривога», інтерактивну мапу радіаційного фону області. 

В області також працює онлайн-канал «Робота на Черкащині» та чат-бот для зручного пошуку роботи та розміщення вакансій.  Фахівцями створено  платформу «Черкаський вимір» — сайт для ветеранів і їхніх родин, де зібрано всю потрібну інформацію в одному місці.

Окрім цього, в області створено карту доступності ЦНАПів із оцінкою за критеріями безбар’єрності кожного з центрів, утворено 94 «єдиних вікна» для надання послуг ветеранам та їхнім родинам. А ще – відкрито 2 Дія.Центри.

Також у регіоні розвивають туризм. Зокрема, створюючи можливості для дистанційних візитів до найкрасивіших місць області. Натепер уже оновлено застосунок «Подорожуй Черкащиною». Тут кожен охочий зможе легко розробити свій унікальний маршрут. Застосунок містить опис 190 об’єктів області. Його вже завантажили понад 5 тис. користувачів.

Створено і віртуальні тури областю, що містять понад 40 туристичних об’єктів. Відкрито цифрові експозиції у 18 музеях області. Відзнято понад 1000 панорам. Оцифровано більше 40 популярних локацій.

– Цифровізація — це насамперед вивільнення часу людей, що дозволяє його більш продуктивного використання в різних сферах свого життя, – зауважив заступник очільника області з цифровізації Сергій Свєрчков. – Це про доступність, оперативність, зручність. Роботу в напрямі розвитку цифрових проєктів продовжуємо.

Стрічка новин