Пряма комунікація: Наталія Кравченко зустрілася з керівниками громад Черкаського району

Розширення мережі ветеранських просторів. Підтримка внутрішньо переміщених людей. Дієвий та якісний медичний супровід громадян.  Ці та інші питання розглянули на розширеній нараді під головуванням першої заступниці очільника області Наталії Кравченко з представниками територіальних громад Черкаського району.

Зокрема, громади розповіли про виконані завдання. Також спільно напрацювали план подальших дій.

За словами Наталії Кравченко, одне з першочергових завдань нині – ветеранські політики та створення дієвих механізмів підтримки ветеранів, Захисників і Захисниць.

– Ветерани повертаються вже, – сказала перша заступниця очільника Черкащини. – І працювати для них, створювати всі умови маємо вже зараз. Саме громади є початковою ланкою у забезпечені підтримки ветеранів. Повертаючись, вони повинні знати, що для них працює, які є послуги, пільги, гарантії, як ними скористатись, до кого звернутись, де шукати інформацію. Крім цього, для нас важливим є розбудова ветеранської інфраструктури з однаковими підходами на місцях.

Нині в області, зокрема у Черкаському районі, реалізовують низку проєктів для ветеранів. Їх втілено спільно із профільми міністерствами та місцевими громадськими організаціями. 

Також там працюють в напрямі підтримки внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні в області на тривале проживання залишилося понад 95 тис осіб.  Із них більше 52 тис. – мешкають у Черкаському районі.

– Пріоритетом залишається забезпечення тимчасовим або соціальним житлом, працевлаштування, психологічна та фінансова підтримка ВПО, – наголосила Наталія Кравченко. – Для цього працюємо системно і комплексно на всіх рівнях.

Учасники зустрічі також обговорили питання надання якісних і доступних медичних послуг. Зокрема, йшлося про виклики, пов’язані з поширенням туберкульозу серед населення. До обговорення долучилися медики.

– Пряма комунікація з нашими районами та громадами надважлива, – наголосила Наталія Кравченко. – Спільна робота має бути максимально дієвою, своєчасною та якісною. У пріоритеті – добробут і соціальна підтримка наших людей.

Додамо, що подібні комунікації із керівниками громад відбулись у всіх районах Черкащини.

Стрічка новин