Стійкість одного – стійкість мільйонів: на Черкащині відбулися тематичні заходи до Дня ментального здоров’я

Для дітей і дорослих. День спільнодії «Стійкість одного – стійкість мільйонів» пройшов в обласному центрі. Приурочили захід до Дня ментального здоров’я.

Учасникам заходу представили творчі номери від наймолодших, виставку дитячих робіт «Творчість як складова нашої стійкості». Також відбулась панельна дискусія «Моя Стійкість – у допомозі іншим», презентація від лідерів Ліги Старшокласників підсумків обласного фестивалю проєктів ментального здоров’я. Тут діяла «Стежка ментального здоров’я», де можна було опанувати техніки самодопомоги за підтримки психологів-консультантів.

– Допомогти кожному знайти можливості посилення власної стійкості, навчити, як розвивати її самостійно, а якщо людина не справляється сама — підтримати фаховими сервісами, які впроваджуються у кожній сфері: медицині, освіті, соціальній сфері, зайнятості, секторі безпеки і оборони, бізнесах, громадському секторі – ця спільнодія є основою української стійкості, – наголосила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко. – І задля розбудови сервісів із надання психологічної підтримки та допомоги кожному українцеві на обласному рівні докладаємо максимум зусиль.

Також до Дня ментального здоров’я на загал презентували обласний План заходів на 2024 – 2026 роки та результати розбудови системи психічного здоров’я в регіоні. 

Стрічка новин