Валерій Данилевський про безкоштовне харчування початківців Черкащини

Для шкіл Черкащини передбачено понад 87,6 млн грн державної субвенції. Спрямують її на забезпечення харчуванням учнів початкових класів. Про це повідомив начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, до ухвалення цього рішення, безкоштовні гарячі обіди надавались, відповідно до законодавства, лише учням пільгових категорій. На Черкащині таких понад 26 тис. Фінансування покривалося коштом місцевих бюджетів.

– Державна субвенція допоможе громадам забезпечити належний рівень харчування для усіх учнів початкових класів, – сказав Валерій Данилевський. – Також сприятиме формуванню правильних харчових звичок із раннього віку. Водночас механізм розподілу коштів забезпечить однакові умови для організації харчування в усіх школах області.

Субвенцію можна використовувати для придбання продуктів харчування, а також для оплати послуг кейтерингу чи  аутсорсингу.

– У громадах уже розпочалась робота щодо підготовки та організації забезпечення гарячими обідами всіх учнів 1-4 класів, – розповів Валерій Данилевський. – Здійснюються відповідні розрахунки та вносяться зміни у закупівлю послуг та продуктів харчування. Водночас нині більшість громад області вже забезпечують усіх учнів початкової школи безкоштовним гарячим харчуванням. 

Докладніше у відео:

Нагадаємо, області презентували посібники із здорового харчування дітей. Докладніше  про це ТУТ.

Стрічка новин