В області залучили майже 21 млн грн грантів на розвиток садівництва

Майже 21 млн грн отримали господарники Черкащини на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства за урядовою програмою. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку ОВА.

Завдяки цьому очікується, що в області зростуть площі промислових насаджень плодово-ягідних культур на 62 га. Крім того, зросте кількість робочих місць у цій галузі.  

Розвиток такого напряму підприємництва потребує початкових інвестицій, адже результату можна досягти лише при використанні високопродуктивних, районованих сортів я впроваджуючи нові технологічні досягнення.

Наразі підприємства можуть скористатися державними грантами, міжнародною допомогою для створення або розвитку садівництва, ягідництва. За консультацією звертайтеся до обласного департаменту агропромислового розвитку за телефоном 0-472-63-18-40.

Довідково:

Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

Гранти надаються у розмірі не більше 70% вартості проєкту, але не більше 10 млн гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проекту. Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Для садів – від 5 до 10 постійних і 125-425 сезонних робітників залежно від найменування насаджень. Для теплиць – не менше 4 постійних та 10 сезонних на гектар.

Стрічка новин