Умань приєдналася до проєкту «Міста і громади вільні від домашнього насильства»

8 нових міст цьогоріч доєдналися до переліку учасників проєкту «Міста і громади, вільні від насильства». Поміж них – Умань. Про це інформують у Міністерстві соціального захисту населення України.

Міністерство соціальної політики України та Фонд ООН у галузі народонаселення UNFPA спільно протидіють проявам домашнього та гендерно зумовленого насильства у  межах двох проєктів – «AMBER» та «EMBRACE».

Проєкт AMBER у 2024 році продовжив впроваджувати ефективні та стійкі системи запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству на місцевому рівні в межах  проєкту UNFPA «Міста і громади вільні від домашнього насильства». У 2024 році учасниками проєкту стали Дрогобич, Кам’янець-Подільський, Кам’янське, Конотоп, Первомайськ, Рівне, Умань, Червоноград. Загалом вже 33 міста та громади приєднались до програми протидії насильству.

У межах проєкту учасники створюють систему протидії гендерно зумовленому насильству, а також, за підтримки UNFPA, навчають спеціалістів та спеціалісток, які працюватимуть на надаватимуть послуги постраждалим.

Так, з початку року спеціалісти цільових громад проєкту пройшли сім тренінгів та семінарів. Це допомагає створити спільноту професіоналів, які мають знання і навички для впровадження ефективних механізмів реагування та запобігання гендерно зумовленому насильству у своїх громадах.

Нагадаємо, проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» розпочав роботу у травні 2020 року. Він підтримує створення спеціалізованих служб для постраждалих, посилення міжвідомчої взаємодії, підвищення обізнаності громади та впровадження ініціатив з запобігання насильству.

 

Стрічка новин