На Черкащині напрацьовують кроки із забезпечення зв’язком в умовах відключення електроенергії

Стабільний зв’язок за будь-яких умов. Шляхи забезпечення стабільної роботи мобільних операторів в умовах можливих відключень електроенергії напрацьовували на нараді за участю заступника начальника ОВА Сергія Свєрчкова, представників мобільних операторів і регуляторних органів.

Нагадаємо, українських операторів зобов’язали забезпечити доступність мобільного зв’язку на всіх базових станціях упродовж 10 годин без електроенергії. Цю вимогу вони мають виконати до 1 лютого 2025 року.

– Маємо приклади, коли територіальні громади пропонують свої ресурси для забезпечення безперебійної роботи мобільних вишок у своїх населених пунктах, але оператори не використовують ці можливості, – прокоментував Сергій Свєрчков. – Тому буде створено базу цмх спроможностей громад для підтримки мобільних мереж, що сприятиме тіснішій співпраці між громадами та операторами.

Під час наради ухвалили рішення посилити контроль за забезпеченням базових станцій акумуляторами та генераторами. Окрім цього, наголосили на необхідності зміцнення співпраці з територіальними громадами для досягнення цих цілей.

Зауважимо, на сьогодні близько 60% базових станцій регіону вже мають оновлені акумулятори, що можуть забезпечити роботу від 4 до 10 годин. Продовжується оснащення  мобільних вишок генераторами.

 

Стрічка новин