«Зроблено в Україні»: За серпень аграріям нарахували майже 100 млн грн компенсації за придбану с/г техніку українського виробництва

У вересні аграріям нарахували 25% компенсації за придбану у серпні сільгосптехніку та обладнання українського виробництва на загальну суму 98,5 млн грн. Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Аграрії вже п’ять місяців активно користуються державною підтримкою, яка повертає 25% вартості за придбану сільгосптехніку від українських виробників. За час дії програми Уряд нарахував вже 251,1 млн грн компенсації за понад 1,5 тисячі одиниць придбаної сільгосптехніки. Державна підтримка забезпечує попит на українську с/г техніку, тим само стимулюючи розвиток українського машинобудування, збільшення кількості виробників техніки та інших товарів з доданою вартістю», — зазначила Юлія Свириденко.

Участь у програмі взяли майже 1,1 тис. аграріїв, які придбали техніки на загальну суму в 1,2 млрд грн. Також свою продукцію пропонують 126 українських підприємств машинобудування для АПК. Наразі компенсації підлягають понад 11,3 тис. одиниць техніки.

За п’ять місяців аграріям нараховано:

  • за квітень — 220 тис. грн;
  • за травень — 18,6 млн грн;
  • за червень — 72,2 млн грн;
  • за липень — 61,6 млн грн;
  • за серпень — 98,5 млн грн.

Найбільшу кількість заявок на компенсацію за придбану с/г техніку та обладнання подали у таких областях: Полтавській — 111, Одеській — 106, Кіровоградській — 103, Миколаївській — 98, Вінницькій — 79, Черкаській — 76.

Довідково

Нагадаємо, щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з Переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та необхідні документи. Перелік постійно оновлюється.

Виробники, які бажають включити свою техніку до Переліку, можуть звернутися до мінекономіки через офіційну електронну пошту – meconomy@me.gov.ua . Заявка повинна бути подана в електронній формі з використанням електронного підпису або інших засобів ідентифікації, що дозволяють встановити особу керівника або уповноваженої особи.

Перелік техніки та обладнання регулярно оновлюється після перевірки локалізації виробництва. Відповідність виробників встановлюється згідно з критеріями, зазначеними у Постанові

Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року № 130 (зі змінами).

За інформацією Урядового порталу

Стрічка новин