Уряд реформує систему державного резерву

Кабінет Міністрів ухвалив низку постанов щодо реформування системи державного резерву. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Уряду.

«Вже ухвалено новий профільний закон, який передбачає докорінну зміну підходів у цій сфері. В основі змін лежать принципи підконтрольності, прозорості та ефективності», — зазначив Денис Шмигаль.

Згідно з прийнятими рішеннями, розмежовуються поняття державного матеріального та державного мобілізаційного резервів, запроваджуються інститути резервування та відповідального зберігання, створюється єдиний реєстр держрезервів.

«Сьогодні Уряд ліквідує старе Держагентство резерву та створює нове Державне агентство з управління резервами України з чітко виписаними повноваженнями», — повідомив Прем’єр-міністр і додав, що координуватиме роботу даної установи Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Також урядовими рішеннями змінено номенклатуру державних резервів, норми їх накопичення, в тому числі рівень незнижувальних запасів.

Крім того, на засіданні Кабінет Міністрів затвердив порядок ведення Єдиного реєстру держрезерву. Цей інструмент, за словами Прем’єр-міністра, посилить контроль та відповідальність.

Стрічка новин