Рекрутинг: у Нацгвардії запрошують охочих до своїх лав 

Триває рекрутингова кампанія з набору громадян у підрозділи Національної гвардії України. Про це повідомив заступник командира із роботи з особовим складом однієї з частин Іван Гукало на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, призов на військову службу відбувається  за контрактом.

– Щоб стати військовослужбовцем, потрібно пройти відповідні етапи відбору, – пояснив Іван Гукало. – Спершу кандидат має звернутися до військової частини або заповнити анкету до обраного підрозділу. Наступний етап – зустріч і спілкування. Під час нього обговорюватимуть сильні сторони кандидата.

Також кандидат у рекрути проходитиме спеціальне психологічне тестування. 

– Обов’язковим є і проходження військово-лікарської комісії, – розповів начальник відділення кадрової роботи Сергій Олійник. – Окрім цього, звертається увага на освіту та життєвий досвід людини. Залежно від фаху та вмінь кандидата, йому буде запропонована посада.

Кожен рекрут проходить обов’язковий військовий вишкіл. Він триває близько 2 місяців. Тренування відбуваються під керівництвом досвідчених та акредитованих інструкторів. Військова частина забезпечує солдата всім необхідним для служби.

Детальніше у відео:

 

 

Стрічка новин