Запускаємо Єдину платформу житлово-комунальних послуг, – Денис Шмигаль

Уряд під час засідання 3 вересня ухвалив низку важливих рішень для посилення держави. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Перше рішення — у напрямку реформи дерегуляції. Відтепер українці зможуть розпочинати власну справу, яка потребує отримання дозволів чи ліцензій, просто задекларувавши відповідну діяльність. Напередодні Президент України Володимир Зеленський підписав розроблений Урядом закон, який встановлює декларативний принцип роботи при старті нового бізнесу. А Уряд зі свого боку скоригував План заходів щодо дерегуляції та покращення бізнес-клімату.

«Тепер він включатиме 103 завдання та 143 покрокових заходи, спрямованих на підтримку бізнесу», — зауважив Денис Шмигаль.

Також Уряд зробив важливий крок до впорядкування житлово-комунальних послуг. Стартує експериментальний проект Єдиної платформи ЖКП.

«Ця система автоматизує процеси, забезпечить доступні та зручні сервіси, покращить облік споживачів, дозволить краще контролювати якість послуг. Користувачі матимуть електронний кабінет і зможуть отримати всю інформацію про управителів, виконавців послуг, ціни й тарифи, результати розгляду своїх звернень, а також зможуть укласти чи розірвати договір онлайн», — зазначив Прем’єр-міністр.

Платформа буде інтегрована з іншими інформаційними системами, що забезпечить обмін даними.

Ще одне рішення Уряду, ухвалене під час засідання 3 вересня, прискорить гуманітарне розмінування.

«Надаємо держпідприємствам право залучати кошти від благодійних пожертв із рахунку НБУ на розмінувальні роботи. Зокрема, технічні можливості для розмінування має «Укроборонпром». Його долучення до процесу допоможе швидше очистити Україну від російського мінного сміття», — відзначив Прем’єр-міністр.

Стрічка новин