Президент зустрівся з переможцями та призерами літніх Олімпійських ігор у Парижі

Президент Володимир Зеленський привітав переможців і призерів Олімпійських ігор та їхніх тренерів із Днем Незалежності та відзначив їх державними нагородами.

Нагадаємо, на цьогорічній олімпіаді за медалі боролися двоє спортсменів із Черкаської області – Сергій Куліш та Ілля Ковтун. Сергій здобув “срібло” у фіналі змагань зі стрільби з гвинтівки на 50 м із трьох позицій. А гімнаст Ілля виборов ІІ місце на паралельних брусах.

 

Президент подякував олімпійцям за те, що вони прославляють незалежність і доводять силу нашої держави.

«Ви не могли не відчувати підтримку всіх нас, мільйонів українців. І ми не просто вболівали за всіх вас, за кожного й кожну, – ми всією нашою країною, усіма думками й серцем були поруч із вами, і за відчуттями – ми змагалися всією країною разом із вами», – сказав Володимир Зеленський.

Президент вручив орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня олімпійському чемпіону з боксу Олександру Хижняку та орден княгині Ольги І ступеня чемпіонці Олімпіади зі стрибків у висоту Ярославі Магучіх. Глава держави також відзначив олімпійців орденами «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів, а тренерів українських атлетів і атлеток – нагородами й почесними званнями.

«Ми разом показуємо світу, що таке Україна, що таке наша держава. Україна, яка бореться. Україна, якій може бути дуже боляче, важко, але вона встає і продовжує йти до своєї головної мети. Україна, яка здатна тримати удар. Україна, яка здатна перемагати», – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: зустріч із Сергієм Кулішем відбулася в обласній військовій адміністрації. 

За інформацією Офісу Президента України

Стрічка новин