Прапор вільних людей: на Черкащині відзначили День Державного Прапора України

Наш. Рідний. Синьо-жовтий. На Черкащині урочисто підняли державний стяг з нагоди свята. 

Найбільший прапор в області замайорів у географічному центрі країни – арт-об’єкті “Серце України”.

– Прапор сміливих і незламних людей, які б’ються за свою Батьківщину, – зауважив очільник області Ігор Табурець. –  Сьогодні в нашому “Серці України” ми урочисто підняли Український стяг. Віримо, що так само він майорітиме над усією Україною: від заходу до сходу, від півночі до півдня. Ми захистимо і повернемо своє! Честь і слава нашим воїнам! Повага кожному та кожній, хто працює на Перемогу України!

З нагоди державного свята українським воїнам, волонтерам, представникам різних сфер вручили високі державні й обласні нагороди.

Зауважимо, синьо-жовтий стяг утвердився як прапор українського народу під час хвилі європейських революцій 1848 року, названої «Весна народів». Тоді, у червні 1848-го, таке знамено вперше підняли над ратушею у Львові.

На Наддніпрянщину, яка тоді була в складі Російської імперії, синьо-жовтий прапор як символ української національної боротьби прийшов після подій революції 1905-1907 років. А вже за десятиріччя, у 1917-му, він став офіційним стягом української державності.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин