Десять центрів життєстійкості діють в області

На Черкащині функціонують десять центрів життєстійкості. Ще один незабаром відкриють на Золотоніщині. Які послуги тут можна отримати – розповідають у Міністерстві соціальної політики України.

Загалом в Україні відтепер працюють 162 центри життєстійкості. У кожному такому просторі можна отримати поради з різних соціальних питань, записатися на індивідуальну чи сімейну консультацію до психолога, долучитися до групових тренінгів і занять, які допомагають покращити ментальне здоров’я та розвивати батьківські навички.

Послуга з формування життєстійкості надається державним коштом. Простір відкритий для всіх громадян.

  • Як дізнатися, чи є у моїй громаді такий осередок?

Список та адреси діючих центрів ви можете побачити на сайті Міністерства: https://www.msp.gov.ua/…/gromadi-do-uchasti-v-programi…

  • Як ведеться підготовка фахівців?

Команди надавачів послуги проходять обов’язкові навчання за міжнародними програмами “Самодопомога Плюс” (за підтримки World Health Organization Ukraine https://www.facebook.com/WHOUkraine?locale=uk_UA ) та “Батьківство без стресу” (від партнерів проєкту – UNICEF Ukraine https://bit.ly/3yPpvhU та ВГЦ “Волонтер” https://bit.ly/3YPkKj7 ).

Проєкт ініційовано Міністерством соціальної політики України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? Першої леді Олена Зеленська.

Стрічка новин