Розширено функціонал програми єВідновлення

Представлено два оновлення, завдяки яким українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше податися на допомогу. 

Перше — відтепер при заповненні заявки на отримання виплати можна одразу замовити витяг про несудимість через Дію. Це необхідно для підтвердження, що людина не скоїла злочинів проти національної безпеки. Раніше комісія місцевої влади, що визначає суму компенсації, самостійно перевіряла інформацію про несудимість громадян. Це могло тривати декілька днів, а іноді й тижнів. Тепер цей процес автоматизовано. Отримати витяг про несудимість через Дію можна за кілька хвилин, оскільки інформація генерується з реєстрів.

Друге — подати заявку на допомогу з єВідновлення можуть законні представники власників пошкодженого житла. Це стосується випадків, коли власник неповнолітній чи недієздатний і має опікуна. Щоб подати заявку, треба звернутися в ЦНАП та надати підтверджувальні документи, що людина є законним представником. Кошти надійдуть на картку єВідновлення, відкриту на ім’я законного представника.

Нагадаємо, програма єВідновлення запрацювала у травні 2023 року. За цей час 65 тисяч родин отримали кошти для ремонту пошкодженого житла на загальну суму в 7 млрд грн. Також 9 тисяч сімей отримали житлові сертифікати. А 3 тисячі вже реалізували їх та отримали нове житло замість знищеного через російську агресію.

Довідково:

сервіс єВідновлення реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством цифрової трансформації України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID та UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України

Стрічка новин