В області розповіли про ситуацію з інфекційними хворобами

На Черкащині зросла кількість захворювань на інфекційні хвороби. За пів року в регіоні зареєстровано понад 151 000 випадків. Про це повідомила заступниця генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ольга Мізінова на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Зокрема, йдеться про такі захворювання, як сальмонельозні інфекції, туберкульоз органів дихання, кашлюк, вірусні гепатити, інфекційний мононуклеоз, ГРВІ, грип тощо.

– Зараз в області триває епідсезон гострих кишкових інфекцій, – додала Ольга Мізінова. –  З його початку зареєстровано 417 випадків. Найвищі показники фіксують у Черкаській, Ватутінській, Уманській, Катеринопільській, Жашківській тергромадах. Усі випадки гострих кишкових інфекцій мали побутовий характер. Вони пов’язані з порушенням хворими правил особистої гігієни, недотриманням умов і термінів зберігання продуктів.  

Окрім цього, в області загострилась ситуація із захворюваності на ботулізм. Кожен 4-ий випадок в Україні фіксують на Черкащині.

– Із початку року маємо 7 випадків із 8 потерпілими, – розповіла Ольга Мізінова. – Вони зареєстровані в Черкаському, Уманському, Золотоніському районах.

Додатково Ольга Мізінова поінформувала про ситуацію в області із захворюваністю на хворобу Лайма.

– За пів року в регіоні зареєстровано 104 випадки захворювань на хворобу Лайма, – додала вона. – За результатами епідрозслідування встановлено, що переважно хворі отримали укуси кліщами під час перебування на дачах і присадибних ділянках, а також у паркових зонах та у лісі.

Докладніше у відео: 

Стрічка новин