Ігор Табурець зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН в Україні

З надійними партнерами пліч-о-пліч. Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пан Мартін Єґер під час візиту на Черкащину зустрівся з очільником області Ігорем Табурцем. Спільно конкретизували основні напрямки співпраці у різних галузях.

Один із таких – реабілітація. Нині на Черкащині втілюють масштабний проєкт зі створення реабілітаційного осередку для військових і цивільних.

– Поміж усього особливо потребуємо сучасного спеціалізованого обладнання, – зауважив Ігор Табурець. –  Запит високий. Озвучив цю необхідність пану Послу, сподіваємося на дружню підтримку. Адже реабілітація та відновлення наших громадян – пріоритет.

Водночас начальник ОВА зауважив, що Черкащина зацікавлена у поглибленні партнерської співпраці між громадами області та ФРН. Наразі між територіальними громадами та районами Черкащини з містами Німеччини вже укладено 7 партнерських угод.

– Маємо приклад об’єднання зусиль у галузі культури, – додав Ігор Табурець. – Завдяки підтримці німецьких меценатів актори нашого обласного театру готують масштабну прем’єру – мюзикл «Чарівник країни Оз». Її спочатку презентують на Черкащині, далі з гастролями актори вирушать до Німеччини. Запросив пана Посла у жовтні на прем’єру мюзиклу до нашого театру.

Нагадаємо, в обласному театрі підсумували результати сезону та поділилися творчими планами.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин