Долучайтеся до нової ініціативи для українських стартапів Open Data Accelerator

Open Data Accelerator — це тримісячна акселераційна програма для українських стартапів, які розробляють технологічні рішення на основі відкритих даних. Щонайменше 5 стартапів-переможців отримають фінансування із загального фонду в понад 5,8 млн грн на розвиток та масштабування.

«Впродовж років ми працюємо з розробниками продуктів та сервісів на основі відкритих даних і бачимо великий потенціал у їхніх проєктах для всієї держави. Завдяки акселераційній програмі команди зможуть отримати можливості для розвитку, масштабування, нетворкінгу, щоб гідно представити open data-сферу на національній та міжнародній арені», — зазначила Надія Конащук, керівниця напряму відкритих даних проєкту «Підтримка цифрової трансформації».

Рішення стартапів-кандидатів допоможуть долати соціально-економічні виклики, сприяти прозорості, відкритості та боротьбі з корупцією.

«Ми прагнемо, щоб українці з інноваційними ідеями мали доступ до всіх необхідних ресурсів для втілення своїх проєктів. Можна подумати, що зараз не час для молодих стартапів, проте це не так. Весь світ допомагає нам рухатися вперед, і підтримка open data-проєктів є інвестицією в майбутнє України», — додав Віктор Гурський, CEO SocialBoost та 1991 Accelerator.

Організатори відберуть 10–15 команд, які отримають:

  • можливість фінансування із загального фонду — 5,8 млн грн;
  • лекції, воркшопи, менторську підтримку й бонуси;
  • фінальний пітчинг з можливістю залучити інвесторів та партнерів у свій стартап;
  • підтримку від 1991 Accelerator після завершення програми.

«Впродовж років відкриті дані доводять свою ефективність у розбудові громадянського суспільства та подоланні соціально-економічних викликів. Підтримка розробників open data-рішень — це наш внесок у розвиток цифрової України, зручної для всіх громадян», — зазначив Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

Разом зміцнюємо цифрову стійкість держави. Реєструйтеся до 16 серпня. Деталі за посиланням. 

Open Data Accelerator реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації та завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнери в реалізації проєкту — Фонд Східна Європа та SocialBoost.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України

Стрічка новин