Родина для кожної дитини: в області розвивають послугу сімейного патронату

На Черкащині розвивають послугу сімейного патронату. Зокрема, масштабують реалізацію проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». 

За словами начальниці обласної Служби у справах дітей Оксани Покатілової, патронат – це швидка і вчасна допомога дитині. А також її родині у громаді. На сьогодні на Черкащині створено 35 патронатних сімей. Там виховують 60 дітей. 

– Наш пріоритет – зростання дитини в сімейному оточенні, – наголосила Оксана  Покатілова. – Патронат саме про це. Його головна мета – забезпечити дітям  сімейний догляд і виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин. Тож працюємо над тим, щоб послуга була максимально професійна та дієва.  Водночас першочергове незмінне завдання – якісна підготовка та навчання майбутніх патронатних вихователів. Над ним працюємо комплексно.

У межах проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» для охочих стати патронатними вихователями проводять фахові навчання. За результатами останнього маємо на Черкащині шість нових патронатних родин. Три із них уже виховують дітей.

– Такі навчання проводимо систематично, – розповіла начальниця відділу методичного забезпечення соціальної роботи Черкаського обласного центру соціальних служб Людмила Пона. – Наступне стартує у вересні. Наразі маємо 6 кандидатів, які зголосилися його пройти. З учасниками працюють наші тренери та надають максимум інформації для майбутніх вихователів.

Додамо, щоб стати патронатним вихователем, потрібно звернутися до місцевої служби у справах дітей, яка забезпечує пошук кандидатів у патронатні вихователі та їхній первинний відбір у співпраці з центром надання соціальних послуг / центром соціальних служб / соціальним працівником. Далі – подання пакету документів для реєстрації та проходження професійного навчання.

Стрічка новин