єОселя: Українці взяли кредити на придбання житла на 8,7 млрд грн від початку року

Від початку року за програмою доступних кредитів єОселя видано 5 137 кредитів на суму 8,7 млрд грн. Загалом за весь час дії програми майже 11,5 тисячі українських родин змогли придбати нове житло, отримавши кредити на суму понад 18,1 млрд грн. Про це повідомляють у міністерстві економіки України.

«Програма єОселя дає можливість українцям, які хочуть придбати нове житло або покращити умови проживання, взяти кредит на доступних умовах. Зокрема, пільговою ставкою у 3% можуть скористатися військовослужбовці ЗСУ за контрактом, вчителі, медики та науковці. Також цією програмою можуть скористатися й інші категорії громадян, для яких процентна ставка складає 7%. З початку 2024 року понад 5 тисяч українців отримали доступні кредити на житло», – зазначила Надія Бігун.

Зокрема, з початку року кредити отримали:

  • Військові та правоохоронці – 2642
  • Українці, які не мали власного житла – 1314
  • Педагоги – 380
  • Медики – 379
  • Ветерани – 161
  • ВПО – 150
  • Науковці – 111

Від початку року 3740 кредитів видали на придбання житла на вторинному ринку, 1397 – на житло першого продажу, з яких 287 – на стадії будівництва.

Лише за минулий тиждень 144 українські родини отримали кредити на 250 млн грн.

Найбільше у Київській області – 35, місті Києві – 34, Львівській області – 11 та Вінницькій області – 10. Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку – 96 кредитів, також 48 українців взяли кредити на купівлю житла першого продажу, з яких 13 – стадії будівництва.

Довідково

Програма єОселя є однією зі складових політики «Зроблено в Україні», яка спрямована на стимулювання попиту на українські продукти і одночасно на створення сприятливих умов для розвитку виробництва. Програма почала свою роботу в жовтні 2022 року. Реалізовують її у Міністерстві економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank, Банк Кредит Дніпро, МТБ Банк і ТАСКОМБАНК.

Стрічка новин