Укрпошта презентувала марку “Скарби Криму. Повернення”

Укрпошта спільно з міністерством культури та інформаційної політики презентувала лімітований поштовий набір «Скарби Криму. Повернення», випущений  за проєктом “Власна марка”.

Поштовий випуск присвячений відкриттю виставки «Скарби Криму. Повернення», яка вже розпочала свою роботу 5 липня у Скарбниці Національного музею історії України за підтримки МКІП, благодійного фонду BGV та ГО «Інститут публічних комунікацій». Експозиція буде представлена у музеї до остаточної деокупації Криму, після чого колекцію планують перемістити на територію півострова.

У червні 2023 року Україна здобула історичну перемогу проти росії на міжнародній правовій арені: Верховний суд Нідерландів підтвердив рішення нижчих судових інстанцій про повернення на батьківщину 565 артефактів виставки “Крим: золото й таємниці Чорного моря”, що експонувались у Музеї Алларда Пірсона в Амстердамі під час окупації півострова. Цінні предмети, знайдені під час археологічних досліджень Криму впродовж XIX-XXI століть, містять давньогрецькі, давньоримські, пізньоскіфські, сарматські, гунські та готські знахідки.

Поштовий набір «Скарби Криму. Повернення» складається з маркового аркуша з дев’яти марок, кожна з яких містить зображення древнього артефакту, представленого в експозиції, та художнього конверта з відбитком штемпеля спецпогашення.

Довідково:

Поштовий набір «Скарби Криму. Повернення»  містить номерний марковий аркуш із дев’яти марок та художній конверт формату С6 з маркою і  відбитком штемпеля спецпогашення. Ціна комплекту – 600 гривень. Тираж – 565 примірників, що відповідає кількості експонатів виставки. Дизайнер аркуша і конверта – Дарʼя Цикунова. Випуск здійснено за участі Міністерства культури та інформаційної політики України. Цього ж дня на київському головпоштамті (вул. Хрещатик, 22) впродовж дня триватиме спецпогашення “Скарби Криму. Повернення”.

Стрічка новин