Віктор Іванько про підсумки нерестової кампанії в області 

Щорічну весняно-літню нерестова заборону  на рибогосподарських водних об’єктах Черкащини завершено. Про це повідомив начальник обласного управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм Віктор Іванько на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, нерестова кампанія в регіоні тривала впродовж квітня – червня. Її проводили з метою забезпечення охорони водних біоресурсів і шляхів міграції. А також для  створення сприятливих умов природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах

– За час кампанії працівниками управління викрито 792 факти порушень правил любительського рибальства, – пояснив Віктор Іванько. –  Зокрема, складено 507 протоколів про адміністративне правопорушення. Маємо зафіксованих 90 грубих порушень і 6 випадків незаконного продажу водних біоресурсів і заборонених знарядь лову. 

Упродовж нерестової кампанії також проводили рейди на об’єктах. Зокрема, 250.

– Окрім цього, нашими працівниками вилучено 98 знарядь лову, – додав Віктор Іванько. – А ще 205 знарядь, власники яких не встановлені. Затримано 9 транспортних засобів, зокрема  плавучих.

Докладніше про про підсумки нерестової кампанії на Черкащині у відео:

 

Стрічка новин