1 з 4: в області розпочали бета-тестування функціоналу електронного кейс-менеджменту

Відучора у чотирьох областях країни розпочалося бета-тестування функціоналу електронного кейс-менеджменту, який дозволяє подавати онлайн-заяви на соціальні послуги. Перш ніж це запрацює по всій Україні, можливості функціоналу випробують у Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській областях. Про це інформують у Міністерстві соціальної політики України.

Подати заяву на одну або декілька соціальних послуг, відстежувати статус свого звернення, планувати розподіл навантаження між працівниками та подавати звітність в е-формі – ці та інші функції протягом 3-х місяців тестуватимуть представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення та надавачі соціальних послуг Вінниччини, Дніпропетровщини, Полтавщини та Черкащини. Для цього в кожній області обрали 15 територіальних громад.

Напередодні бета-тесту понад пів тисячі фахівців пройшли спеціальне навчання, як працювати з функціоналом. Крім того, Мінсоцполітики за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), організувало серію регіональних заходів «Цифровізація соціальних послуг: кейс-менеджмент як ключовий інструмент». В її межах учасники вперше знайомилися із функціоналом, зокрема, з процесами як створення та подання заяви, прийняття рішення і перегляду справи.

Функціонал електронного кейс-менеджменту реалізували за підтримки міжнародних партнерів, а саме: технічної Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP), експертної Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та методологічної Програми розвитку ООН (UNDP).

 

Стрічка новин