“Багато статей нашої Конституції буквально написані кров’ю борців за волю України”, – Ігор Табурець

Сьогодні Конституції України – 28 років. Із нагоди державного свята в області відзначили військовослужбовців і волонтерів, а також працівників різних галузей, які щоденною роботою дбають про стійкість Черкащини та країни в цілому.

Державні й обласні нагороди їм вручив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. 

– Наше право на незалежність, волю та свободу, на життя священне і закріплене в Основному Законі нашої України, – сказав очільник області у виступі. – Ми з вами знаємо, наскільки цінне це право. Багато статей нашої Конституції буквально написані кров’ю борців за волю України. Щоб наші майбутні покоління мали права, наше покоління не має права здатися. Лише в єдності ми здатні захистити свою Батьківщину та перемогти! З честю та гідністю!

Додатково від Українського інституту національної пам’яті: 

Ухвалення Основного Закону 28 червня 1996 року стало одним з етапів утвердження української державності. Конституція визначає, що Україна є правовою державою, в якій визнається і діє принцип верховенства права. Вона гарантує права і свободи та забороняє дискримінацію. У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка визнається недоторканною. Більше інформації тут

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин