Завдяки затвердженню Плану для Ukraine Facility отримаємо майже 1,9 млрд євро вже цього місяця, — Денис Шмигаль

Рада ЄС продовжила на рік «торговельний безвіз». Наступні 12 місяців діятиме режим безмитної торгівлі з Євросоюзом, що зробить взаємну торгівлю більш стабільною та прогнозованою. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 14 травня.

«Також очікуємо на продовження «транспортного безвізу». Та розраховуємо на підписання Угоди АССА, що зніме бар’єри для експортерів наших промислових товарів», — відзначив Денис Шмигаль.

Крім того, Рада Європейського Союзу схвалила розроблений українським Урядом План, що відкриває шлях для активації усіх опцій програми Ukraine Facility.

«Завдяки затвердженню Плану Україна отримає майже 1,9 млрд євро фінансування вже цього місяця. Загалом цього року в межах Ukraine Facility розраховуємо отримати 16 млрд євро. А загальна сума підтримки за цією програмою складе 50 млрд євро на найближчі 4 роки», — сказав Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що європейський курс України — це не лише перспектива членства в Євросоюзі, але й конкретні практичні результати вже зараз.

Стрічка новин