Відбулися Конгресові слухання на тему “Відновлення і розвиток регіонів у контексті підготовки вступу України до ЄС”

Конгресові слухання є майданчиком відкритого і прямого діалогу між представниками центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій, обласних рад, місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, проектів МТД, експертів, які залучені до розробки та реалізації нової державної регіональної політики, задля порозуміння та співпраці, у тому числі в реалізації Дорожньої карти щодо вступу України в ЄС.

Організували слухання Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Палата регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за підтримки Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD.

Заступник керівника Офісу Президента України, Виконавчий секретар Конгресі місцевих та регіональних влад при Олексій Кулеба на початку зустрічі, звертаючись до учасників, наголосив, що оновлювати державні та регіональні стратегії розвитку неможливо без відновлення та обговорення підходів такого планування.

«Одне із завдань України на шляху до євроінтеграції – актуалізувати державну та регіональні стратегії розвитку, що неможливо без широкого обговорення підходів до стратегічного планування та відновлення. Також повної євроінтеграції не вдасться досягти без завершення реформи децентралізації та внесення законодавчих змін на цьому шляху. Проте я впевнений, що спільно з парламентом, урядом та органами місцевого самоврядування ми зможемо і встигнемо це зробити, відповідно до наших зобов’язань. Важливо також, що у сьогоднішніх Конгресових слуханнях беруть участь представники Європейського Союзу, експерти з країн, які вже пройшли свої євроінтеграційні процеси. Вони поділяться своїм досвідом, порадять, яким чином нам це зробити якомога швидше», – наголосив Олексій Кулеба.

Стрічка новин