Кампанію з імунізації проти кору в області планують завершити до початку осені

На Черкащині триває Всеукраїнська наздоганяюча кампанія з імунізації проти кору. Щеплення роблять дітям і дорослим із цільових груп. Завершити планують до вересня. Про це повідомила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як вона зауважила, лише за минулий тиждень 270 черкащан уже зробили щеплення. Проте загальний відсоток вакцинованих жителів залишається недостатнім для колективного імунітету.

  Для цього разом із тергромадами об’єднуємо зусилля в реалізації кампанії з імунізації проти кору, – наголосила Наталія Кравченко. – Відповідним службам дано завдання здійснити всі необхідні заходи, аби зменшити ризики поширення хвороби. Наш пріоритет залишається незмінним – запобігання можливим небезпекам, збереження здоров’я наших жителів.

Упродовж кампанії в регіоні заплановано провести понад 7600 щеплень. Для цього в області діють 306 пунктів щеплень, 14 центрів масової вакцинації, працюють 14 мобільних бригад. 

Довідково:

Кір – небезпечна хвороба, яка є загрозою для невакцинованих дітей і дорослих. Вона передається повітряно-крапельним шляхом і є надзвичайно заразною. З 10 нещеплених людей, які контактували з хворим, 9 захворіють. Специфічних ліків проти кору не існує. Єдиним захистом від хвороби є вчасна вакцинація.

Діти мають отримати два щеплення вакциною КПК: в 1 і 6 років. Якщо дитина пропустила планове щеплення, потрібно наздогнати його якнайшвидше.

Дітям, яким більше 6 років і які не мають жодного щеплення КПК, рекомендовано ввести дві дози вакцини з інтервалом між ними не менше 1 місяця.

Діти, які мають бронхіальну астму, цукровий діабет, муковісцидоз, онкологію, серцево-судинні чи інші хронічні захворювання, потребують щеплення в першу чергу, адже вони вразливіші до інфекцій, перебіг хвороби зазвичай важчий, а ускладнення — серйозніші.

Стрічка новин