Понад 4 000 абітурієнтів подали заявки на реабілітаційні спеціальності

31 липня у медичних університетах завершився прийом заяв на бюджетну і контрактну форми навчання. Тепер додатковий набір проводитимуть лише на «контракт».

За період вступної кампанії до медичних університетів тільки на реабілітаційні спеціальності подав заяви 4 241 абітурієнт, зокрема:

  • 2 899  — на здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація»,
  • 1 342 — на здобуття ступеня магістра за спеціальністю 225 «Медична психологія».

Цього року обсяг державного замовлення планують збільшити на 1005 майбутніх фахівців із фізичної терапії та ерготерапії і 40 лікарів-психологів. Адже через повномасштабну війну значно зросла кадрова потреба у професійних реабілітологах і психологах, завдяки яким у майбутньому ми зможемо ефективніше долати післявоєнні виклики та відновлювати цивільних і військових громадян.

До 5 серпня у всіх університетах триватиме автоматичний розподіл бюджетних місць, а процес зарахування на бюджет триватиме до 10 серпня. З 9 серпня розпочнеться надання рекомендацій на контракт.

Нагадаємо, нещодавно уряд ухвалив постанову, якою суттєво збільшив обсяги підготовки фахівців з реабілітації та лікарів-психологів у закладах вищої освіти, підпорядкованих МОЗ.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України

Стрічка новин