Безпека понад усе: у школах області продовжують облаштовувати укриття

У закладах освіти Черкащини продовжують розбудовувати безпекову інфраструктуру. Зокрема, тривають ремонтні роботи в укриттях, їхнє належне облаштування.

Із перебігом робіт ознайомився заступник очільника області Олександр Шамрай. Днями він відвідав заклади Мошнівської тергромади.

Як розповів заступник, в одному з ліцеїв громади стартував капітальний ремонт підвальних приміщень і захисної споруди цивільного захисту – протирадіаційного укриття. Кошти на це спрямовано із державної субвенції.

 Крім цього, ще в одній місцевій школі з’явиться укриття, – додав Олександр Шамрай. – Минулий рік заклад працював дистанційно. Нині місцева влада допомогла фінансово. У закладі вже ведуться роботи із його облаштування.

Нагадаємо, для регіону спрямовано субвенцію з державного бюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти в сумі понад 40 млн грн.  

 Кожен заклад освіти Черкащини має стати повноцінним осередком безпеки, – наголосив Олександр Шамрай. –  Це першочерговий пріоритет освітньої галузі.  Робота з облаштування укриттів не припиняється. Питання безпеки в закладах освіти на постійному контролі  начальника ОВА. 

Читайте також: В області розширюють мережу “класів безпеки”.

Стрічка новин