Безбар’єрний простір: Мінінфраструктури ініціювало зустріч з експертними організаціями у сфері будівництва

За участі Віце-прем’єр-міністра з відновлення — Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова відбулася зустріч з понад 50 найкращими експертами та представниками експертних організацій, які здійснюють експертизу проектів будівництва на предмет відповідності державним будівельним нормам (ДБН).

В рамках зустрічі було обговорено питання створення безбар’єрного простору в Україні та роль експертних організацій у цьому процесі.

«Країна почала свій рух на безбарʼєрність ще до повномасштабного вторгнення і зараз один із основних принципів відбудови – створення фізичного безбар’єрного простору.

Наша мета — 100-відсоткова відповідність відновленої інфраструктури стандартам безбар’єрного простору вже до 2024 року. Для цього розробляємо та впроваджуємо нові державні будівельні норми, покращуємо контроль за їх дотриманням, а також посилюємо відповідальність за їх порушення.

Щоб досягти поставлених результатів, нам потрібна підтримка експертного середовища. Саме експерти мають інструменти контролю за дотриманням проектувальниками вимог безбар’єрності і здатні запобігти порушенням на ранніх етапах розвитку проекту», — прокоментував Олександр Кубраков.

Також, за словами Віце-прем’єр-міністра, Міністерство продовжує реалізацію ініціативи, розпочату ще до об’єднання міністерств, з побудови зразкових безбар’єрних просторів на базі Міжнародного аеропорту «Бориспіль», Центрального залізничного вокзалу Києва та Центрального автовокзалу столиці.

Олександр Кубраков підкреслив, вся діяльність Міністерства в сфері безбар’єрності проводиться у чіткій відповідності до Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Ця стратегія була розроблена та затверджена в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України.

У рамках зустрічі експертам також були надані практичні рекомендації щодо впровадження сучасних стандартів безбар’єрності, енергоефективності, цивільної безпеки та контролю за цим процесом.

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

Стрічка новин