Реформа шкільного харчування: у Дніпрі відбувся третій регіональний форум за участі першої леді Олени Зеленської

Безпечність і якість як основа реформи системи шкільного харчування, особливості публічних закупівель та проектний підхід до переобладнання закладів освіти. Про це йшлося під час третього регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся сьогодні, 8 жовтня 2021 року, в Дніпрі за участі першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Захід пройшов у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування».

«Якщо все починалося з мого простого бажання як мами забезпечити корисне і смачне харчування в школі для дітей, то за ці два роки це перетворилося на важливу місію. І зараз я впевнена, що це – не просто реформа шкільної їдальні. Це – реформа мислення», – зазначила Олена Зеленська.

Виступи спікерів та тематичні дискусії в межах форуму стосувались, зокрема, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, публічних закупівель, проектного підходу до переобладнання закладів освіти, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування.

Учасниками форуму стали представники шести областей – Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької: голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей тощо.

В межах форуму також відбулась демонстрація можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з шести страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Форум відбувся з дотриманням усіх карантинних норм для «жовтої» зони епідемічної небезпеки відповідно до змін до постанови Кабінету Міністрів №1236, а також рекомендацій Головного санітарного лікаря.

Переглянути запис форуму можна на YouTube-каналі та Facebook-сторінці МОН.

Довідково

Третій регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувся в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Захід організували МОН та Дніпропетровська ОДА спільно з МОЗ, Міністерством економіки та Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ГО «Національна асоціація громадського харчування» за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Це вже третій подібний регіональний форум. Перший відбувся 13 серпня у м. Буча, другий – 9 вересня в Одесі. До кінця листопада 2021 року МОН планує провести ще два подібні форуми у різних областях України.

Стрічка новин