Дитячій обласній лікарні передали «книжковий» подарунок

Казки, комікси, енциклопедії нині поповнили книжкову колекцію педіатричного та хірургічного відділення Черкаської обласної лікарні. Літературу з побажаннями до одужання від українських зірок маленьким пацієнтам передали завдяки ініціативі «Сила дівчат».

У Міжнародний день книги дружина очільника Черкащини Єлизавета Юрушева разом з громадською організацією «Сила дівчат» вирішити зробити «казковий» подарунок для дітей. Долучилися до ініціативи українські зірки шоу-бізнесу та культури: Леся Нікітюк, Ольга Цибульська, Дмитро Монатік, Олександр Педан, Ольга Сумська, Катерина Кухар та Олексій Суханов.

– Дуже важливо, аби діти читали казки, завдяки яким їхній світ буде наповнюватися позитивними емоціями, – відзначила пані Єлизавета. – Навіть слабка посмішка на обличчі дитини – уже великий крок до одужання. Позитивні емоції нас наповнюють і ми віримо в краще.

Хоч деякі дітлахи ще не вміють читати, втім уже оцінили барвисті ілюстрації та обрали ті видання, які глянулися найбільше. Нині в педіатричному відділенні лікується до 50 маленьких пацієнтів і такий подарунок для них – яскрава подія, каже лікар-педіатр Черкаської обласної лікарні Алла Новаківська.

– Будь-які позитивні емоції дуже корисні для наших маленьких підопічних, яким лікування інколи дається нелегко, адже вони далеко від дому, – відзначає лікарка. – А позитивний заряд гарно впливає на процес одужання. Вдячні за увагу та підтримку нашої малечі.

Стрічка новин