У кожній області повинен бути щонайменше один військовий ліцей, – Денис Шмигаль

Питання зведення та утримання фортифікаційних споруд, а також розвиток військової освіти розглянув Кабінет Міністрів під час виїзного засідання в Миколаєві 26 вересня.

Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, всі питання, які виникають в регіонах, Уряд тримає на контролі й виділяє необхідні ресурси для їх вирішення. Так, у 2024 році Миколаївській області спрямовано понад 3,2 млрд грн на відновлення, функціонування критичної, освітньої, медичної інфраструктури та на будівництво оборонних рубежів.

Безпосередньо на зведення фортифікаційних споруд регіон отримав 567 млн грн. Наразі роботи виконані на 100%, а об’єкти передано на баланс обласної військової адміністрації.

«Тепер необхідно затвердити порядок та вартість утримання фортифікацій. Відповідне доручення про розробку проекту урядової постанови раніше було надане Міністерству оборони. Наголошую на обов’язковості й невідкладності його виконання», — підкреслив Денис Шмигаль.

Ще одним аспектом безпеки, за словами Прем’єр-міністра, є розвиток військової освіти.

«Держава прагне створити розгалужену мережу військових ліцеїв. У кожній області повинен бути щонайменше один такий заклад. Серед іншого ініціюємо заснування військового ліцею і на Миколаївщині», — повідомив Денис Шмигаль.

Зокрема, Міністерству оборони доручено розглянути можливість створення закладу на базі Горохівської філії Надбузького професійного аграрного ліцею.

«У регіоні для роботи такого закладу є педагогічні кадри і є запит з боку хлопців та дівчат на якісну патріотичну освіту. Тому будемо працювати в цьому напрямку», — зазначив Глава Уряду.

За інформацією Урядового порталу

Стрічка новин