В Україні стартував проект ФАО щодо безпечності рибних продуктів

3232В Україні офіційно стартував проект ФАО, головною метою якого є створення сучасної національної системи безпечності харчових продуктів у рибному господарстві. Проект буде виконано у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за фінансової підтримки Уряду Норвегії. Про це повідомляють в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Реалізація проекту сприятиме покращенню законодавчої системи, розвитку продовольчих ланцюгів рибної промисловості та доступу українських рибних виробників на міжнародні ринки.

На основі результатів дослідження ФАО, проведеного у листопаді 2016 року, у рамках проекту буде проведено аналіз рівня відповідності законодавства України вимогам Європейського Союзу. До проекту також увійдуть інформаційно-пояснювальна кампанія для рибогосподарських лабораторій щодо їхніх обов’язків відповідно до нових правил, а також тренінги для інспекторів рибної продукції щодо імпорту та вимог до сертифікації.

Інспектори з продовольства пройдуть спеціальне навчання з перевірки риболовних суден, посадкових майданчиків, рибопереробних заводів та управління якістю та безпечністю харчових продуктів.

– Для ФАО реалізація цього проекту є надзвичайно важливою, особливо в умовах нещодавнього спалаху ботулізму в Україні через вживання рибної продукції. Серйозної уваги вимагає той факт, що сьогодні не існує належного контролю за санітарно-технічними і санітарно-гігієнічними умовами виробництва, – зазначив Координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков.

Проект ФАО діятиме до квітня 2018 року і сприятиме Міністерству аграрної політики та продовольства України, Представництву ЄС при міністерстві та іншим ініціативам ФАО, в рамках яких було нещодавно завершено дослідження рибництва та аквакультури в Україні, у комплексному покращенні сектору.

 

Поширити в соц. мережах

Share to Google Plus

Автор статті