В обласній лікарні преревірили якість харчування пацієнтів

???????????????????????????????Організація харчування пацієнтів в обласній лікарні задовільна. Таку оцінку дала робоча група на чолі із заступником голови облдержадміністрації Костянтином Омаргалієвим.

У головній лікарні Черкащини пацієнти отримують чотириразове харчування. Тут їх, відповідно до встановлених норм, забезпечують і м’ясними, і рибними, і молочними стравами. Пацієнти в цілому задоволені якістю та все ж нарікають, що в раціоні не вистачає овочів, фруктів, м’яса. За словами головного лікаря обласної лікарні, зважаючи на постійне здорожчання продуктів, повний обсяг необхідної калорійності харчування забезпечити досить складно.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????– Лікарня у своїй діяльності із забезпечення хворих харчуванням керується наказом МОЗ України, яким затверджено норми харчування та дієти, які потрібні для пацієнтів, – зауважив Олександр Дудник. – За тим фінансуванням, що маємо, приміром, на цей рік, а це близько 6 млн грн, на ліжкодень у нас виходить не більше 22 гривень на чотириразове харчування одного хворого. Звичайно, у нинішній ситуації цього недостатньо.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????Для усіх пацієнтів лікарні готують обіди в харчоблоці, звідки потім доставляють у відділення. У межах передбаченого фінансування оновлюють його матеріально-технічну базу. Втім у цілому обладнання харчоблоку – застаріле, зазначив заступник очільника області.

IMG_9160???????????????????????????????– Сьогодні пройшов фактично усіма відділеннями лікарні, поспілкувався з лікарями, пацієнтами щодо якості харчування, – відзначив Костянтин Омаргалієв. – З побаченого й почутого можу сказати, що раціон в цілому задовольняє наших хворих. Звичайно, є нарікання. І це зрозуміло. На моє переконання, 20 гривень на добу – це замало для забезпечення нормального харчування. Треба, аби дієтологи, лікарі вивчили це питання та надали свої рекомендації. Оскільки для одужання людина потребує якісного збалансованого раціону. Крім того, необхідно й надалі оновлювати обладнання у харчоблоці зокрема. Це допоможе значно заощадити кошти за електроенергію, які згодом можна буде використати для покращення того ж харчування. Також це питання обговорюю з колегами з депкорпусу, аби віднайти можливість фінансування.

Автор статті