У Корсунь-Шевченківському лісгоспі вирощують лимони Мейєра

DSC_1042Лимони Мейєра вирощують на Корсунщині. Таку цікаву «родзинку» мають корсунь-шевченківські лісівники. Розпочали цю справу ще у 90-х рокаха, висадивши 33 екземпляри лимонів Мейєра, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Наразі у теплиці Корсунського лісництва, яка має площу 500 метрів квадратних, зростає 120 дерев, що плодоносять. Щороку у цій теплиці збирають близько 300 кілограмів плодів. А ще лісівники живцюють та реалізують саджанці лимона у контейнерах усім бажаючим за ціною виробника.

 

DSC_1059Відзначимо, лимон Мейєра – це гібрид лимона та апельсина, який характеризується високими смаковими якостями з низьким вмістом кислоти і є значно солодшим за звичайний лимон. У висоту дерева можуть досягати до 2,5 метрів у теплицях, у контейнерах в кімнатних умовах – до 1,5 метрів, з можливістю формування крони шляхом підстригання. Серед найбільш важливих факторів, яких необхідно дотримуватися при вирощуванні лимона – забезпечення світлового режиму до 12 годин, стабільність вологості повітря, дотримання температурного режиму та підживлювання корисними речовинами.

DSC_1038 DSC_1068

Автор статті