«Сталевий гарт – 2020»: Черкасами пробігли ультрамарафонці

Сьогодні Черкасами бігли марафонці всеукраїнського Ультрапробігу Єдності «Сталевий Гарт-2020». Спортсмени пробігли 54 кілометри з Чигирина та зустрілися з черкасцями на в’їзді в обласний центр біля стели «Черкаси» на Чигиринській трасі.

Спортсмени біжать з Дніпра в Київ. Дистанція маршруту – 500 кілометрів. Вже пробігли 300.

Марафонець Андрій Ткачук каже, що сьогодні з Чигирина стартували о 6:00.

«Намагаємося стартувати якомога раніше. Прогнозували нестепну спеку, а дорога від Чигирина до Черкас майже без тіні. Після 10 кілометрів кожні 5 кілометрів ми влаштовуємо невеличкі зупинки, щоб попити, щось поїсти», – каже спортсмен.

Андрій Ткачук – 4-разовий чемпіон з бігу на 24 години і 2-разовий з бігу на 48 годин. Але каже, що так багато кілометрів підряд ще не бігав.

Разом з ним бігли чемпіон України з бігу на 100 км Ігор Саханда, Володимир Сковородка, яки перший в Україні пробіг марафон у повному бойовому спорядженні пожежного, і Ігор Мишко – організатор ультрамарафону.

«Шостий день в дорозі. Подолали близько 300 кілометрів. З п’яти учасників, на жаль, один спортсмен припинив біг через те, що не витримав навантажень. Але четверо продовжують рух і демонструють свій сталевий гарт», – каже Ігор Мешко.

До спортсменів долучилося близько 15 черкащан. Це триатлоністи, бігуни на довгі дистанції, плавці. Біг разом з ними і голова Черкаської ОДА Роман Боднар. Всі разом вирушили до Соборної площі.

«Ці сім кілометрів не були для мене легкими. А що говорити про марафонців, які сьогодні з Чигирина до Черкас здолали 54 кілометри! Та, однозначно Ультрапробіг Єдності цього вартий. Адже марафонці не лише об’єднують українців спортом, а й допомагають воїнам», – говорить Роман Боднар.

Разом з іншими черкасцям пробігла вулицями міста заступниця начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Тетяна Уфімцева.

Марафонці завтра побіжать до села Межиріч Канівського району, де також зупиняться на перепочинок. Наступну зупинку вони зроблять в селі Потапці на Канівщині. 23 серпня вони вирушать в Київську область, щоб 24 серпня на День Незалежності прибігти в Київ.

Всеукраїнський ультрапробіг Єдності «Сталевий гарт – 2020» благодійний. Спортсмени збирають гроші для українських військовослужбовців. Хочуть купити спеціальне обладнання для стеження за позиціями ворогів. Треба 500 тисяч гривень. Тому марафонці  закликають перерахувати будь-яку суму на рахунок фонду «Повернись живим», щоб підтримати наших захисників: https://cutt.ly/Yd5PYto.

Стрічка новин