Освітяни області обговорили виконання державного та регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів
Під час чергового засідання ради директорів закладів професійно-технічної освіти педагоги області прийняли проєкт рішення про переформатування підходу щодо затвердження обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів на наступний 2021-2022 навчальний рік.
Днями відбулася онлайн-нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти регіону за головуванням начальника Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Ольги Чепкої.
Під час онлайн-наради заслухали звіти керівників щодо у ввірених їм закладах освіти. Водночас на основі проведеного аналізу прийняли рішення про необхідність перерозподілу обсягів державного та регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів на наступний навчальний рік. Приймаючи таке рішення врахували невиконання окремими закладами доведених обсягів прийому за професіями:
– верстатник деревообробних верстатів,
– продавець продовольчих товарів,
– маляр,
– муляр,
– штукатур,
– лицювальник-плиточник.
Станом на 31 серпня заклади професійно-технічної освіти державне замовлення на підготовку робітничих кадрів виконане на 84 %, регіональне замовлення – на 85 %.
У ході обговорення готовності закладів освіти до нового навчального року начальник Управління наголосила на необхідності скласти розклад навчальних занять за новою системою, пристосованою до здійснення освітнього процесу в умовах адаптивного карантину з дотриманням вимог протиепідемічних заходів у закладах і гуртожитках, та готовності переходу на дистанційну форму навчання.
Також були розглянуті питання щодо готовності закладів до роботи в опалювальний період, процедури затвердження штатних розписів та вимог щодо оформлення бюджетних запитів на наступний рік.
За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації
-
16:30Безоплатні можливості від Дія.Бізнес для розвитку підприємницьких навичок
Рамка підприємницьких компетенцій EntreComp+ — це адаптований під глобальні виклики та технологічні тренди малого й середнього бізнесу в Україні документ, який допомагає українським підприємцям розвивати…
16:30 -
16:04Президент України відвідав один із командних пунктів 41-ї ОМБр, яка обороняє Часів Яр
Під час робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади. Глава держави заслухав доповідь командира бригади…
16:04 -
16:01Наповнення бюджетів усіх рівнів: за перший квартал року надходження платежів сягають більше 7,2 млрд грн
За перший квартал 2024 року надходження платежів, контроль за надходженням яких покладено на управління оподаткування фізичних осіб, становлять 7 277,4 млн грн. Це на 1…
16:01 -
13:34Цифрові продукти та бізнес-акселератор для ветеранів: залучаємо кращі світові практики міжнародних партнерів
Команда Міністерства у справах ветеранів зустрілася із представниками наглядової ради міжнародного фонду у сфері оборонних технологій MITS Capital LLC, щоб обговорити та визначити напрями потенційного…
13:34 -
12:05В Україні засіяно вже понад 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
На контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур. З яких, зокрема: кукурудзи – 748,7 тис. га; ячменю –…
12:05 -
11:08Способи проходження ідентифікації для ВПО, які отримують пенсію
Пенсіонери, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року й отримують пенсію в АТ «Ощадбанк», мали пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня…
11:08 -
09:47Прозорі закупівлі: які закупівлі оголошені в районах? Дивіться на офіційних ресурсах
Громадський актив може промоніторити публічні закупівлі, оголошені на Черкащині та районах зокрема. На офіційних сайтах постійно оновлюються дані щодо оголошених торгів і закупівель органами місцевого…
09:47 -
09:14Понад 600 страв: в Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту «Cult Food» Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, розроблений на підтримку Стратегії реформи…
09:14 -
09:08Загальні бойові втрати противника станом на 19 квітня
Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:особового складу ‒ близько 457830 (+870) осіб,танків ‒ 7205 (+9) од,бойових броньованих машин ‒ 13852 (+17)…
09:08 -
09:04Олена Зеленська: Харчування дітей має бути здоровим, саме про це має бути кожен рецепт, кожна закупівля, кожна страва
https://youtu.be/IWwero8JyMo?si=UbkAFzBPqGDN-r5R Перша леді України взяла участь у презентації нового збірника рецептур для шкільних їдалень від Євгена Клопотенка. Його представила команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту CultFood…
09:04 -
09:02Звернення Президента України
https://youtu.be/datRuZTpaIw?si=MFF3vyvIcv1F9BEy Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Головне за сьогодні. Перше – селектор, ключові доповіді. Головком – щодо фронту, наших операцій і результатів. Міністр оборони –…
09:02 -
17:10Сучасний адміністратор: фахівці ЦНАПів області підвищували компетентності
Навички фахівця сучасного центру надання адміністративних послуг опановують адміністратори ЦНАПів Черкащини. Організували дводенні навчання Програма PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» у партнерстві з Черкаською…
17:10