Нове виробництво відкрили на Маньківщині

13405542_937994282965222_797327854_oПідприємство з перероблення сої запрацювало в Маньківському районі. Компанія-інвестор обрала для розміщення його потужностей саме Черкащину з-поміж інших областей.

Нове виробництво розташувалося на території Потаського хлібоприймального підприємства. Сьогодні вже запустили першу лінію з перероблення сої. А це – 15 нових робочих місць і 4 млн грн інвестицій в економіку району.

13393346_1077807818945475_233236867_n– Залучення інвестицій є одним із пріоритетів нашої роботи, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – І я вдячний голові Маньківської РДА Ігорю Віштаку за активну позицію. Сьогоднішнє відкриття виробничих потужностей із перероблення сої важливе. В області за останні роки збільшилися площі посівів сої. Цьогоріч їх близько 120 тис. га. І важливо, щоби товарну сою ми не лише продавали, як переважно нині, а й переробляли на території області. Бо це – робочі місця для наших людей, це податки, це розвиток території.

13383489_937994252965225_1607141718_oПотужність нововідкритої лінії з перероблення сої становить 22 тонни на добу. І це лише перший крок на шляху до реалізації великого інвестпроекту, кажуть у компанії «СТАМІНА АГРО». Надалі тут задіють усю інфраструктуру Потаського ХПП.

13410629_937998059631511_705860769_o– Коли ми вирішили інвестувати в перероблення сої, ключовим питанням стало вибір регіону, – розповідає керівник компанії «СТАМІНА АГРО» Віталій Самарський. – Я особисто об’їздив багато областей і зупинився саме на Черкащині. Бо це – логістичне перехрестя України, хороші землі. Але найголовніше – ми відчули підтримку від голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка та реальне сприяння інвесторам у роботі.

Поки підприємство працюватиме на внутрішній ринок. Опісля розширення – і на зовнішній.

 

Автор статті