На Чигиринщині смакували козацький куліш

???????????????????????????????

Традиційно в День Українського козацтва до гетьманської столиці з’їхалися гості з різних куточків Черкащини. Кулінари з міста Черкаси, Звенигородського, Драбівського, Шполянського, Чорнобаївського та інших районів демонстрували свої вміння з приготування справжнього українського кулішу. Куштували цю козацьку страву й представники обласної влади, зокрема голова ОДА Юрій Ткаченко, його заступник Віталій Коваль, а також керівництво районів, АТОвці, козаки.

Андрій Кунець зі Шполянщини варить куліш за рецептом, який передав йому ще його дід, проте не наважився ним поділитися, каже: то – його секрет, котрий передається з покоління в покоління. При цьому зазначив: «Насправді козацький куліш готують за традиційним рецептом, але в кожного є своя родзинка, тому й виходить по-різному. Однак точно знаю –для того, щоб було смачно, треба знати історію й козацькі традиції».

Отож, визначали переможців з приготування найсмачнішого кулішу в трьох номінаціях, зокрема:

«Куліш, зварений зі збереженням козацьких традицій»:

  • перше місце – Кам’янський район;
  • друге місце – Чорнобаївський;
  • третє – Шполянський.

«Найсмачніший куліш» (переможець – Драбівський район).

«Найбагатший куліш» (переможець – Черкаський район).

Усі інші райони отримали подяки управління культури обласної державної адміністрації.

 

 

Автор статті