Харчова промисловість

Галузь займає ключове значення в промисловому потенціалі області. У січні–грудні 2018р. підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 38,4 млрд. грн., що становить 55% промислової продукції області та 9% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
Галузь займає ключове значення в промисловому потенціалі області. Представлена понад 80 основними підприємствами, в яких працює 14,6 тисяч осіб.
Одним із головних завдань сьогодення є виробництво високоякісної продукції, що відповідала б нормам європейських ринків і була конкурентноздатною.
В області постійно ведеться робота по залученню до участі в семінарах з питань розроблення, впровадження та сертифікації систем управління (якістю, безпечністю харчових продуктів, екологічного керування, гігієною та безпекою праці, ін.) підприємств харчової та переробної промисловості області всіх форм власності.
За минулий рік та в поточному році 25 підприємств області сертифікували свою продукцію до Європейських вимог і отримали дозвіл на її експорт до країн Європейського Союзу, Китаю, Молдови, країн Азії, Африки.
За 2018 рік вироблено 63 % від загальнодержавних обсягів лікеро – горілчаних виробів, третина (33%) горілки з вмістом спирту менше 46,4%, м’яса птиці – 15,0%.
Продукція відома під такими торговими марками: Малятко, Олійний завод Красно гірський, Фрау Марта, Верес, Клуб сиру, Звенигора, Перша гільдія, Хлібний дар, Златогор, УТК (Уманський тепличний комбінат), Панда,  Волошкове поле, Супой та інші.