Конкурс «Золота ділянка-2020» на фінішній прямій

Наразі в області триває II-й етап конкурсу «Золота ділянка-2020». Він передбачає проведення аудиту земельних ділянок, шо потрапили до фіналу. За результатами аудиту, до 15 серпня 2020 року Конкурсна комісія оголосить переможця, інформують у Департаменті регіонального розвитку ОДА.

Нагадаємо, що за результатами І етапу конкурсного відбору у Черкаській області визначено 3 інвестиційні ділянки-фіналісти, які знаходяться у Жашківській ОТГ, Тальнівській ОТГ та місті Звенигородка.

Під час відбору пропозицій учасників Конкурсна комісія керувалася наступними критеріями:

1)призначення ділянки – під розміщення об’єктів промисловості (не с/г, не землі запасу);

2) площа ділянки – не менше 2 га;

3)ділянки обов’язково повинні бути типу «грінфілд» (без будівель і споруд на території).

Всього ж на конкурс подали 24 інвестиційні ділянки від 15 громад області: Балаклеївської, Дмитрушківської, Вільшанської, Жашківської, Звенигородської, Іваньківської, Кам’янської, Липянської, Лисянської, Медведівської, Михайлівської (Кам’янського району), Привітненської, Тальнівської, Степанецької, Чигиринської.

28  липня в громадах області, що пройшли до ІІ етапу конкурсу, провели аудит ділянок за участю польського експерта, представників Департаменту регіонального розвитку ОДА та Черкаської Агенції регіонального розвитку. Конкурсна комісія відвідала інвестиційні ділянки-фіналісти області, ознайомилася з їх інфраструктурою, перевагами та недоліками з точки зору потенційного інвестора.

Довідково:

Проєкт «Конкурс «Золота ділянка-2020»  реалізується в 7 областях України.

Мета: Визначення найкращих інвестиційних ділянок в українських регіонах задля підвищення спроможності громад залучати вітчизняні та іноземні інвестиції.

У Черкаській області проєкт впроваджується Польською Агенцією Інвестицій і Торгівлі (ПAIТ) спільно із Черкаською агенцією регіонального розвитку та Департаментом регіонального розвитку Черкаської ОДА в рамках проєкту Польської допомоги задля Розвитку «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва».

Стрічка новин