«Бронза» Міжнародного чемпіонату з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів – у черкащанина

s02998756На початку червня вперше в Україні у місті Чернівці відбувся Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFESTJunior –2016». Упродовж трьох днів понад 200 учасників у різних номінаціях готували обрану страву за визначений час.

Сергій Скиба, учень групи №30 ДНЗ «Черкаське вище професійне училище», який навчається за професією «Кухар», виступивши у номінації «С1. ВЕГЕТАРІАНСЬКІ СТРАВИ» став бронзовим призером. Протягом 45 хвилин він готував і сервірував вегетаріанську страву «Тофу фаршироване гарбузом на пюре із зеленого горошку з цибулею медовою та овочевим гарніром» на дві порції, окремо для кожної персони. У цій номінації також виступили представники Американської круїзної компанії «PrincessCruises», Сербії, Ізраїлю, а також студенти Чернівецького ТЕІ КНТЕУ, Одеської академії харчових технологій, учні Київського та Чернівецького вищих комерційних училищ, Харківського торгово-економічного коледжу КНТЕУта інші.

s44423655Загалом же у чемпіонаті взяли участь молоді фахівці з кулінарної та кондитерської справи віком до 25 років, студенти та учні профільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва та іноземні гості – юні кулінари з 16 країн світу.

Оцінювати страви та визначати найкращих юних кулінарів приїхали 12 професійних кухарів з Ісландії, Хорватії, Ізраїлю тощо. Голова журі чемпіонату – Драгіца Лукін (Сербія) – одна з кращих світових кухарів-кондитерів, суддя міжнародного рівня, дворазовий чемпіон Хорватії з кондитерських виробів, автор безлічі кулінарних книг, професор факультету готельно-ресторанного бізнесу в м. Опатія (Хорватія), член міжнародної федерації BPWInternational; судді – всесвітньо відомі зірки кулінарного мистецтва.

За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації

Автор статті